Brand

Luceplan

Luceplan er en italiensk producent. Virksomheden startede i 1978 i Milano, og blev grundlagt af Riccardo Sarfatti, Sandra Severi og Paolo Rizzatto. Alberto Meda sluttede sig senere til de tre stiftere.

Fælles drøm skabte Luceplan

Luceplan er en af Italiens førende leverandører af standerlamper, bordlamper, pendler, væglamper og loftslamper.

Grunden til firmaet – og den senere succes – blev lagt i 1978 i et baglokale i Milano. De tre arkitekter, Riccardo Sarfatti, Sandra Severi og Paolo Rizzatto, havde en fælles drøm. De tre stiftere drømte om at skabe belysning, som var tilpasset den moderne arkitektur og ikke omvendt.

En stor del af inspirationen kom fra Riccardos far – den legendariske designer Gino Sarfatti, som grundlagde Arteluce. Inspirationen førte dem til at eksperimentere med nye lette og anderledes materialer, og kombinationen af aluminium og polycarbonat er Luceplans ”opfindelse”.

Designeren Alberto Meda sluttede sig senere til de tre arkitekter. Det skabte et endnu stærkere team, og sammen har de designet nogen af Luceplans mest kendte lamper – fx Berenice.

Den lethed, som deres lamper udtrykker, er blevet et symbol på Luceplans konstante forskning – i ambitionen om at opnå funktion, skønhed og innovation i deres design.

Fornemste designpris

Luceplans lamper har modtaget Italiens fornemmeste designpris ”Compasso d’Oro” adskillige gange, og de har mange lamper udstillet på MoMA’s permanente designudstilling i NewYork.

Designerne består bl.a. af Giancarlo Fassina, Alberto Meda, Paolo Rizzatto, Riccardo Sarfatti og Inga Sempé.

 

–> Se vores online udvalg af lamper fra Luceplan