Designer

George Carwardine

George Carwardine, engelsk designer, (1887-1947).

Allerede før Anglepoise lamperne blev lanceret, var navnet på designeren bag, et kendt navn. George Carwardine var nemlig chefdesigner for Hortsman Car Company.

I 1924 ramte dette firma dog ind i økonomiske vanskeligheder, hvilket fik Carwardine til at starte sit eget, Cardine Accessories.

I 1932 lancerede han den ikoniske 4-fjerede lampe. Den kombinerede en hidtil uset fri bevægelighed, med en perfekt balance, takket være fjedrene.

Snart blev denne lampe yderst populær, hvilket gjorde, at Carwardine fik Herbert Terry & Sons, som allerede leverede fjedre til lamperne, til at producere lampen. Herefter blev Anglepoise registreret og model “1208” lampen blev sat i masseproduktion.

Efter denne succes vendte designerne hos Herbert Terry & Sons og Carwardine tilbage til tegnebordet, hvor de ville korrigere den industrielle lampe, således at den blev tilpasset til de private forbrugere også. I 1935 blev resultatet af dette lanceret. De lancerede en 3-fjedret lampe. Den blev kaldt Original 1227. Denne lampes design er det samme design, som lampen produceres efter, den dag i dag.

 

–> Se vores online udvalg af lamper designet af George Carwardine